Στολή Μαθητών

Α. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 28ης Σεπτεμβρίου 2009 για το θέμα της στολής θα ισχύσουν οι ακόλουθες διευθετήσεις:

Καθημερινή Στολή:
Γκρίζο παντελόνι / φούστα ή Μπλε σκούρο παντελόνι / φούστα ή Τζιν παντελόνι / φούστα (χωρίς επιγραφές όχι ξεθωριασμένο, ξεβαμμένο, σκισμένο, στενό ή χαμηλόμεσο).
Πουκάμισο / φανέλα μονόχρωμη χρώματος άσπρου, γκρίζου, μπλε ή μαύρου (με ή χωρίς γιακά) χωρίς οποιανδήποτε επιγραφή.
Για το χειμώνα τρικό ή πουλόβερ ή φούτερ, μπουφάν ή σακάκι μπλε, γκρίζου ή μαύρου χρώματος, και παπούτσια δερμάτινα ή αθλητικά.
Αναφορικά με την εισαγωγή του τζιν διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  • Το τζιν να είναι κανονικό μακρύ παντελόνι, σε σκούρο μπλε τζιν ύφασμα (denim), χωρίς οποιεσδήποτε επιγραφές ή διαφημιστικά μηνύματα.
  • Σε καμιά περίπτωση τα τζιν να είναι ξεθωριασμένα, ξεβαμμένα ή σκισμένα
  • Τα παντελόνια και οι φούστες να μην είναι υπερβολικά στενά ή χαμηλόμεσα.
Επίσημη Στολή:
Για τα αγόρια: μπλε παντελόνι, άσπρο πουκάμισο, γραβάτα μπλε, παπούτσια μαύρα (όχι αθλητικά) και το σήμα του σχολείου.
Για τα κορίτσια: μπλε φούστα, άσπρο πουκάμισο, μπλε γιλέκο, γραβάτα μπλε, άσπρα γάντια, καλτσόν στο χρώμα του ποδιού, παπούτσια μαύρα χαμηλά και το σήμα του σχολείου.

Β. ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Για το θέμα της ευπρεπούς εμφάνισης ισχύουν το πιο κάτω πλαίσιο:
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο χωρίς υπερβολές οι οποίες, κατά γενική ομολογία, δε συνάδουν με τη μαθητική ιδιότητα.
  • Ως υπερβολές θεωρούνται για τους μαθητές τα πολύ μακριά ή βαμμένα μαλλιά, το ιδιόρρυθμο κούρεμα, το εμφανές αξύριστο πρόσωπο, τα γένια ή το υπογένειο, τα σκουλαρίκια, βραχιόλια, οι διακοσμητικές καδένες και αλυσίδες και άλλα παρόμοια.
  • Για τις μαθήτριες θεωρείται υπερβολή η ιδιόρρυθμη κόμμωση (βαμμένα ή φουντωτά μαλλιά ή εξεζητημένες ανταύγειες), το μακιγιαρισμένο πρόσωπο και το χαμηλόμεσο παντελόνι ή η κοντή φούστα και τα μακριά ή βαμμένα νύχια. Οι μαθήτριες μπορούν να φέρουν δακτυλίδια (αλλά όχι πολλά ή φανταχτερά) ή βραχιόλια (σε λελογισμένο αριθμό), τα παραδοσιακά σκουλαρίκια και φουλάρια που να ταιριάζουν με τις αποχρώσεις της στολής.
  • Γενικά τόσο οι μαθητές όσο και οι μαθήτριες θα πρέπει να αποφεύγουν το προκλητικό ντύσιμο και επιλογές που δε συνάδουν με τη μαθητική ιδιότητα και την ευπρεπή εμφάνιση, όπως πιο πάνω έχει καθοριστεί.

Καλούνται οι μαθητές να εφαρμόζουν πάντοτε με συνέπεια τους Κανονισμούς και τις σχετικές συμφωνίες για τη στολή και την ευπρεπή εμφάνιση και να καταφεύγουν στο διάλογο με τη Διεύθυνση του Σχολείου σε περίπτωση προβλήματος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ